De zorghoeve draagt onder begeleiding van dierenwelzijn de dieren van de weide.
Volledig scherm
De zorghoeve draagt onder begeleiding van dierenwelzijn de dieren van de weide. © Koen Baten

Goed honderd zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen

Dierenwelzijn heeft deze ochtend de opdracht gegeven om in de Nedermolenstraat meer dan honderd zwaar verwaarloosde dieren in beslag te nemen. Het gaat onder meer om 44 ezels, die nu opgevangen zullen worden door De Zorghoeve. De eigenaar riskeert een proces.

45 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Dieren in de grondwet is een must! Dit wordt met de dag duidelijker met al het dierenleed... Goed dat er nog reddende engeltjes bestaan!!
  • Maïthé De Vos

    6 jaar geleden
    Nu nog de kinderboerderij van wilrijk...waar de dieren moeten overleven op drinken en eten van de buren en weldoeners omdat de eigenaar er ook gewoon niet naar omkijkt. Als je de politie belt zeggen ze “aah, weer voor daar”, maar volgens eigenaar die geinterviewd wordt door de pers is er “geen probleem”.
  • Elke Celis

    6 jaar geleden
    Roger Geens, ik heb alle respect voor mensen met weinig middelen die toch dieren opvangen of als huisdier nemen. Maar hier kan je met de beste wil van de wereld niet spreken over "een paar dieren" een goede thuis willen geven. Dit is geen zaak die van gisteren op vandaag uit de hand gelopen is eh, maar als je geen hulp aanvaardt, moet je de gevolgen dragen. En NIET blijven doordoen ten koste van de gezondheid en het welzijn van uw dieren!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Roger Geens, dat kan allemaal wel zijn, maar neem dan ook niet zoveel dieren en vraag hulp als het niet meer lukt. Alles beter dan die beestjes aan hun lot over te laten.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    De eigenaar bezit wellicht de middelen niet om de dieren te verzorgen zoals het hoort ,iedereen ziet de schrijnende beelden van de uitgemergelde dieren maar niemand beseft wellicht niet wat de arme eigenaar overkomen is .Geneeskundige zorgen voor dieren :peperduur ,voeding ,hooi onder andere :peperduur net als de overige voeding .Minutieus voorbereid zei de burgemeester ,beter eens kijken hoe men de eigenaar kan helpen in plaats te veroordelen .