Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Vrouw (72) kritiek bij zwaar ongeval op fietspad, bestuurder opgepakt nadat hij wegreed

Vrouw (72) kritiek bij zwaar ongeval op fietspad, bestuurder opgepakt nadat hij wegreed
Beeld Jelle Houwen

Een 72-jarige fietsster is deze ochtend zeer zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Europarotonde bij het binnenrijden van Oostkamp. De vrouw reed op het rood gemarkeerde fietspad, maar werd mogelijk opgeschept door een voertuig dat wou afslaan. Die bestuurder stopte niet en pleegde vluchtmisdrijf. De politie kon hem aan de hand van camerabeelden snel opsporen en oppakken.

Het ongeval gebeurde omstreeks 8.15 uur. De exacte omstandigheden zijn nog onduidelijk. Een autobestuurder sloeg in elk geval rechtsaf terwijl een vrouw net op dat moment rechtdoor reed op het fietspad op de rotonde. Er wordt nog onderzocht of er wel degelijk een aanrijding is geweest tussen de fiets en de auto. Het kan ook zijn dat de vrouw hevig remde en viel maar niet aangereden werd.

De autobestuurder liet de zwaargewonde vrouw uit Beernem in elk geval aan haar lot over op het fietspad en vluchtte weg. Voorbijgangers op de drukke rotonde verwittigden de hulpdiensten. Een mughelikopter landde op de rotonde die door de politie even helemaal afgesloten werd. Na een kwartier verzorging ter plaatse werd de vrouw uit Beernem met de helikopter overgevlogen naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Ze verkeert nog altijd in levensgevaar.

Na de vaststellingen ter plaatse werd de rotonde weer vrijgegeven.

Bestuurder

De politie startte ondertussen de zoektocht naar de autobestuurder, die al snel gevonden kon worden. Op de rotonde hangt een ANPR-camera die al het verkeer filmt die vanaf de snelweg Oostkamp via de rotonde binnenrijdt. Dat is ook het traject dat de bestuurder aflegde voor het ongeval. Hij wordt op dit moment verhoord.