© Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

Twee Berlijnse daklozen met brandstof overgoten en in brand gestoken

In Berlijn zijn twee daklozen in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, nadat een onbekende had geprobeerd om hen in brand te steken, zo heeft de politie meegedeeld.

adm

De daklozen van 47 en 62 jaar oud bevonden zich in de nacht van zondag op maandag aan het treinstation van Schoeneweide in het zuidoosten van Berlijn, toen een onbekende hen besproeide met een ontvlambare vloeistof en hen probeerde te verbranden. Getuigen uit een aanpalende snackbar snelden ter hulp en doofden de vlammen.

De twee daklozen zijn met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Wegens hun verwondingen hebben de speurders nog niet met hen kunnen spreken, zo zei een politiewoordvoerder. Het motief voor de aanval blijft onduidelijk. De autoriteiten openden een onderzoek op verdenking van poging tot moord.

Het incident roept herinneringen op aan de aanval op een slapende dakloze in Berlijn tijdens de kerstavond van 2016. Een groep jongeren probeerde de man in brand te steken, maar omstanders kwamen tussenbeide. De belangrijkste dader werd veroordeeld tot twee jaar en negen maanden cel.

© Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

© Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer