© Photo News

Gerenommeerd museum eert Belgische modeontwerper Raf Simons

Raf Simons, artistiek directeur bij Calvin Klein, wordt op 2 oktober geëerd op een benefietgala in New York. De Belgische modeontwerper wordt dan door het beroemde American Folk Art Museum (AFAM) in de bloemetjes gezet “omdat hij in zijn ontwerpen vaak gebruikmaakt van de typische Amerikaanse quilts”.

mtm

De 50-jarige Simons ging in augustus 2016 aan de slag bij het Amerikaanse modehuis Calvin Klein. In de ontwerpen die hij tot nu toe maakte, legt hij altijd de focus op de Amerikaanse cultuur. Vooral het gebruik van quilts, de doorgestikte dekens die vooral in de negentiende eeuw heel populair waren in de VS, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. “Zowel in zijn collecties, in de reclamecampagnes als in een nieuw design-project komen ze voor”, luidt het bij het museum. “Simons heeft de quilt in de visuele taal van het merk Calvin Klein verwerkt en zo de Amerikaanse folklore en de herkomst van het modehuis versterkt.”

“Ons museum heeft een van de meest uitgebreide collecties van quilts ter wereld”, zegt Monty Blanchard van het AFAM. “Ze zijn krachtig en creatief. Het spreekt dus voor zich dat we heel enthousiast zijn over het werk van Raf Simons bij Calvin Klein.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer