Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Deze vijf films mag u vanavond niet missen

Tom Hanks, Kevin Bacon en Bill Paxton in de film 'Apollo 13'.Beeld Photo12

Daar is het weekend, daar zijn de vrijdagavondfilms! Gaat u voor het nagelbijtende relaas over ruimtevlucht Apollo 13 of kiest u voor een film met wijlen acteur Robin Williams? Dat en veel meer, in onze volledige tv-gids.

Patch Adams

CAZ staat vanavond stil bij het overlijden van Robin Wiliams exact drie jaar geleden. In Patch Adams laat Hunter Adams zich opnemen in een psychiatrische instelling. Daar ontdekt hij dat hij in staat is zijn eigen problemen te vergeten door anderen te helpen en hij besluit arts te worden. Hij is er immers van overtuigd dat patiënten die persoonlijk worden behandeld en plezier maken sneller genezen. Wanneer hij zijn theorie wil toepassen, stuit hij echter op fel verzet.

Om 20.30 uur op CAZ.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Cinema Canvas: Traffic

Amerikaanse bewerking van de Europese tv-serie Traffik, die laat zien hoe de strijd tegen drugs de industrie en bijbehorende criminaliteit in stand houdt. De Oscarwinnende regisseur Soderbergh vertelt het verhaal vanuit een aantal perspectieven, maar altijd via neutrale observaties en zonder politiek commentaar.

Om 22 uur op Canvas.

Apollo 13

Nagelbijtend relaas over ruimtevlucht Apollo 13, de vijfde bemande missie naar de maan in 1970 die ei zo na fataal afliep voor de bemanning. De reconstructie van de missie is gebaseerd op het boek Lost Moon van gezaghebbend astronaut Jim Lovell en was goed voor twee technische Oscars. Regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) kreeg volle medewerking van de NASA.

Om 22.45 uur op VTM.

A Single Man

Eigenlijk had hij Colin Firth een Oscar moeten krijgen voor zijn rol in deze A Single Man, want hij levert een doorwrochte en ingetogen prestatie, bijgestaan door een ijzersterke Julianne Moore. De film was het regiedebuut van modeontwerper Tom Ford. Die besloot om het boek van Christopher Isherwood tot scenario te bewerken en te regisseren en het resultaat is verbluffend. Vooral de beeldvoering en het warme kleurenpalet doen de aanwezigheid van een ervaren regisseur vermoeden.

Om 23.50 uur op NPO2.

True Romance

Niemand minder dan Quentin Tarantino schreef het buitenissige scenario voor deze flitsende actiethriller. Regisseur Tony Scott maakte er een geslaagde mix van roadmovie, gangsterkomedie en film noir van. De cast bulkt van het toptalent, met Christian Slater en Patricia Arquette in gesmaakte hoofdrollen. Maar het zijn vooral de onvergetelijke bijrollen – vooral die van Christopher Walken, Dennis Hopper en Brad Pitt – die van de film een cultklassieker maken.

Om 23.55 uur op Eén.