De politie is woedend over het gedrag van tientallen automobilisten na een dodelijk ongeluk op de A58 afgelopen zaterdag (4 augustus 2018). Ze filmden en fotografeerden de nasleep van het ongeval, sommigen liepen zelfs door de sporen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie is woedend over het gedrag van tientallen automobilisten na een dodelijk ongeluk op de A58 afgelopen zaterdag (4 augustus 2018). Ze filmden en fotografeerden de nasleep van het ongeval, sommigen liepen zelfs door de sporen. © Erik Haverhals/FPMB

Wat bezielt mensen die bij een ongeluk meteen hun smartphone tevoorschijn halen?

de VolkskrantHet schaamteloos filmen van verkeersslachtoffers gaat er bij verkeersagenten niet in. Omstaanders lijken niet de ernst in te zien van het vastleggen van andermans ellende. "Soms weten nabestaanden via sociale media al dat hun geliefde is overleden."

29 reacties

  • Leon Mertens

    6 jaar geleden
    Al dat gedoe zou zeer zwaar moeten gestraft worden ,maar in een wereld van Facebook e.a mag mag zich aan alles verwachten!!
  • Karin Verbeeck

    6 jaar geleden
    GSM gebruik is verboden en strafbaar maar...De politie gaat straks toch niet vragen of iemand beelden heeft van het ongeval of zijn dashcam had aanstaan niet? Omdat één en ander niet duidelijk is. Je moet kiezen, kan dan ook kritiek geven op alle vaste camera's.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    anders toch poepsimpel opgelost hoor,en die extra agent is de moeite waard kassa kassa,1 wat is er met die camera op hun nog niks??? dan zet altijd een agent erbij die niks anders doet dan alles noteren en of filmen van de filmers wel te verstaan ,aan boetes van 250 euro is toch wel goed verdient van die agent voor de staat,en hij heeft ze pakweg allemaal op film dus waar wachten jullie op dommerikken
  • Pascale Hendrickx

    6 jaar geleden
    En maar file creëeren in de tegenovergestelde richting, enkel en alleen maar om de "beste" foto's te kunnen maken. Gewoon rijbewijs intrekken voor minstens 1 maand met achteraf alle mogelijke testen. Mss dat het dan zal beteren. Vorige keer 1.5u aanschuiven door verkeersongeval en meer dan 2u aanschuiven door de kijkfile. Korte metten mee maken.
  • Hans Benoit

    6 jaar geleden
    Ik ben dat gezever over "onze normen en waarden" kotsbeu,welke normen en waarden?Velen vinden het blijkbaar normaal zoiets te filmen.Bende marginalen,hopelijk monsterboetes in de toekomst.