REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ngo-schip Aquarius redt 141 migranten na eerste operatie in dagen op zee

BuitenlandHet reddingsschip Aquarius heeft op de Middellandse Zee 141 migranten van houten boten geplukt. De operatie was vandaag de eerste voor de organisaties Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée na het vertrek van het schip vorige week woensdag in Marseille. Bij een eerste redding ter hoogte van de Libische stad Zuara in internationale wateren werden 25 migranten opgevist, wat later volgden er nog eens 116, verklaarden de organisaties op Twitter. Alle relevante autoriteiten werden op de hoogte gebracht.

23 reacties

  • Johny Lapeire

    6 jaar geleden
    Waarom heeft Europa in Gods naam nog een defentie systeem, de politiek laat de corrupte NGO’s gelukszoekers toe zaken te doen met mensen smokkelaars, haal die benden van de boten breng ze voor het gerecht en torpedeer hun schepen, dit hoeft geen weken aan teslepen.
  • Noelle Zieleman

    6 jaar geleden
    @willy batens iedereen die geld geeft aan goede doelen zoals artsen zonder grenzen of meedoet met postcodeloterij vriendenloterij enz. Ik heb alles stop gezet met mijn geld wordt geen mensensmokkel gefaciliteerd.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hebben de ngo's wel controle over de bemanning van die schepen?
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Fred Valk, je slaat de nagel op de kop. Nu nog achterhalen waarom deze ngo's door overheden worden toegelaten. Slechts tientallen beslissen hierover tegen miljoenen europeanen die walgen van deze praktijken. Deze zaak stinkt.
  • Marco Par

    6 jaar geleden
    Zij zijn mede verantwoordelijk aan mensensmokkel en de doden die ermee gepaard gaan. In een normaal land vliegen de verantwoordelijken van deze criminele ngo's achter de tralies.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Ngo-schip Aquarius vaart na maand in Marseille opnieuw uit om migranten in nood te redden

    Ngo-schip Aquarius vaart na maand in Marseille opnieuw uit om migranten in nood te redden

    Het humanitair schip Aquarius heeft vandaag de Zuid-Franse haven Marseille verlaten. Op de Middellandse Zee wil de bemanning migranten in nood redden ondanks een "klimaat van volkomen onzekerheid over de coördinatie van de hulp", zo kondigt Artsen zonder Grenzen aan, dat samen met SOS Méditerranée het vaartuig beheert. De twee ngo's wijzen er op dat ze hun passagiers niet in Libië zullen afzetten. "In dat land zijn de fundamentele rechten van hun passagiers niet gewaarborgd."