Nieuwe straat na één dag weer opgebroken met bulldozer

© rr

Pure kafka! Hoe kan je het anders noemen. Donderdag werden nieuwe kasseitjes gelegd in de Zuidstraat in Brussel. Vrijdagochtend verscheen een grote bulldozer om de straat weer op te breken. “De werken waren niet conform het contract uitgevoerd”, klinkt het.

tg

Bewoners van de Zuidstraat in Brussel wisten niet wat ze hoorden en zagen vrijdag. Donderdag waren arbeiders van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds bezig geweest om een groot deel van de straat her aan te leggen.

Maar vrijdag schepte een bulldozer de nieuwe kasseien gewoon weer op. Al het werk voor niets dus.

De stad Brussel wijst op een fout van de aannemer. “In een bestek hadden wij aan de aannemer gevraagd om stenen met een dikte van 12 centimeter”, legt Brussels schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) uit aan Bruzz.be.

Maar die aannemer had zich niet aan die afspraak gehouden en legde andere stenen. De werfcontroleurs had dat gelukkig gezien. De aannemer moest de stenen dus terug weghalen om ze te vervangen door stenen met een dikte van 12 centimeter. De werken zullen nu zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Op kosten van de aannemer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen