© EPA-EFE

Goffin schakelt Juan Martin Del Potro uit en neemt het in halve finale op tegen Roger Federer

David Goffin (ATP 11) gaat door naar de halve finales van het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (5.669.360 dollar). In de Amerikaanse stad haalde hij vrijdag in de kwartfinales een felbevochten overwinning binnen met twee tiebreaks tegen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 3). Na iets meer dan 2 uur spelen, stond de eindscore 7-6 (7/5) en 7-6 (7/4) op het bord.

cmp

Eerder op de dag schakelde Goffin in de derde ronde nog de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6) uit in 1 uur en 16 minuten met 6-2 en 6-4. In de halve finales neemt de 27-jarige Luikenaar het op tegen de Zwitster Roger Federer (ATP 2).

“Het was een zware dag”, moest de Belgische nummer een toegeven na zijn duel met Del Potro. “Er zat veel intensiteit in de wedstrijd en een tactische oplossing vinden was niet altijd even makkelijk. Uiteindelijk kon ik wel de twee tiebreaks winnen om zo door te stoten naar de halve finales.”

Bij de laatste vier wacht wel Federer, de huidige nummer twee van de wereld. “Hij speelt altijd goed in Cincinnati. Het zijn snelle banen en daarop voelt hij zich goed. Het wordt dus zeker een moeilijke wedstrijd. Het is altijd speciaal om tegen Federer te spelen. Ik moet me echter vooral concentreren op mijn eigen spel”, besloot Goffin.

Mertens stoot door naar halve finales dubbelspel

Elise Mertens heeft zich in Cincinnati samen met de Nederlandse Demi Schuurs geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel. Mertens en Schurrs versloegen de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova na 1 uur en 18 minuten in twee sets (6-4 en 6-1). In de halve finales komen Mertens en Schuurs uit tegen Sabrina Santamaria en Kaitlyn Christian.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis