© belga

Westerlo lijdt in eigen huis eerste nederlaag van het seizoen

KVC Westerlo heeft zich in eigen huis laten verrassen tegen Union. De Kemphanen slikten tegen de Brusselse club drie goals in de tweede helft en gingen uiteindelijk onderuit met 1-3. Westerlo blijft voorlopig tweede, maar ziet leider Lommel drie punten uitlopen. Voor Westerlo, nochtans de verrassing van het seizoensbegin, is het de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. Na drie speeldagen heeft het vier punten.

BaP

Ghobo tekende voor het enige doelpunt van de thuisploeg, drie minuten voor tijd. Hij kopte een perfecte voorzet van Dewaele overhoeks tegen de netten. De held van de avond was echter Youssoufou Niakaté, de Union-speler scoorde een hattrick. Westerlo laat door de nederlaag ook na geschiedenis te schrijven. Als het niet had verloren, was dat de zestiende competitiewedstrijd op een rij geweest zonder nederlaag, een clubrecord. Daar stak Union zaterdag echter een stokje voor.

EINDSTAND. KVC WESTERLO-UNION: 1-3