Direct naar artikelinhoud
Het weer

Droge zondag met zuinige opklaringen

Droge zondag met zuinige opklaringen
Beeld Photo News

Vandaag worden opnieuw opklaringen over het zuidoosten van het land verwacht. Elders krijgen we snel overal lage wolkenvelden, met maar enkele opklaringen (vooral in de namiddag). Het blijft droog bij maxima tussen 21 graden aan zee en 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt in de loop van de dag matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidzuidwest ruimend naar westzuidwest. Dat meldt het KMI.

Vanavond zijn er nog steeds opklaringen over het zuidoosten, terwijl het elders vaak bewolkt is met enkele lokale opklaringen. In de loop van vannacht krijgen we stilaan overal veel lage wolken met kans op motregen vanaf de kust. Het wordt nevelig met in de Ardennen op het einde van de nacht kans op mist. De minima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden over het westen. De wind waait zwak tot matig uit westzuidwest.

Maandag is het eerst zwaarbewolkt en grijs met soms wat lichte regen of motregen. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen, eerst aan de kust, later geleidelijk ook in het binnenland. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. 

Na het oplossen van het ochtendgrijs aarzelt het weer dinsdag tussen zwaarbewolkte perioden en opklaringen. Die laatste worden op het einde van de dag breder. Hier en daar kan er een buitje vallen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden.

Woensdag en donderdag verwachten we afwisselend zonnige perioden en enkele wolkenvelden met slechts heel plaatselijk wat lichte neerslag. 's Ochtends is er wel kans op nevel of een mistbank. Het wordt vrij warm met in sommige streken maxima tot 26 of 27 graden. 

Vrijdag wordt het iets minder warm en is de kans op buien meer uitgesproken, zeker in het binnenland. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden.

Tijdens het weekend is het wisselvallig met buien en kans op onweer. Het wordt gevoelig frisser. In het centrum van het land blijven de maxima onder de 20 graden.