Videospeler inladen...

800.000 mensen vluchten voor moessonregens in India, dodental loopt al op tot 350

Na de hevige moessonregens in de Indiase staat Kerala zijn al 800.000 mensen moeten vluchten. Zeker 350 mensen zijn om het leven gekomen. De regens begonnen op 8 augustus. Het zijn de hevigste in de regio in 100 jaar.

De moessonregens hebben aardverschuivingen veroorzaakt. Daardoor zijn huizen en bruggen ingestort. Duizenden reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar mensen die gestrand zijn en wiens huizen ondergelopen zijn. De overheid schat dat zo'n 800.000 mensen uit hun huizen zijn moeten vluchten. Voor hen zijn al zo'n 4.000 opvangkampen opgericht.

De infrastructuur in de regio krijgt het zwaar te verduren. De lokale overheden schatten dat zo'n 10.000 km wegen zijn beschadigd. Een van de belangrijkste luchthavens is onbruikbaar. Op 26 augustus zou ze weer open gaan. Het leger zou vanaf maandag een militaire luchthaven openstellen voor commerciƫle vluchten.

Sinds het moessonseizoen is begonnen in India zijn er al 1.000 mensen omgekomen. De totale stormschade wordt geschat op 3 miljard dollar.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen