Direct naar artikelinhoud
Indonesië

Opnieuw krachtige aardbeving op Lombok

124 kilometer ten noordoosten van het Indonesische eiland Lombok is opnieuw een aardbeving geweest. Die had een kracht van 7,2, meldde het Amerikaanse seismologisch instituut USGS. De beving was op een diepte van 1 kilometer.

Eerder zondag vond een beving met een kracht van 6,3 plaats. Het epicentrum lag toen op zo'n 8 kilometer diepte in het noordoosten van het eiland aan de voet van de vulkaan Rinjani.

Een man loopt langs een ingestorte moskee op Lombok.Beeld AP

Volgens een woordvoerder van het nationale rampenbureau zijn er nog geen berichten over schade of slachtoffers. In de buurt van het dorp Belanting zijn aardverschuivingen ontstaan, zo is te zien op video-opnamen van het Indonesische Rode Kruis.

Twitter bericht wordt geladen...

Lombok, dat ten oosten ligt van het vakantie-eiland Bali, is sinds 29 juli getroffen door een reeks aardbevingen en naschokken. Op 5 augustus kwamen op het eiland ruim 460 mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 6,9. Gevreesd wordt dat dat aantal verder zal oplopen. Zeker 1350 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 350 duizend dakloos. De schade wordt geschat op meer dan 300 miljoen euro.

De Indonesische regering zegt de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving zelf wel aan te kunnen. Maar op Lombok hebben ze daar weinig vertrouwen in.