Direct naar artikelinhoud
Kevin Spacey

Kevin Spaceys laatste film brengt slechts 126 dollar binnen op openingsdag

Kevin Spaceys laatste film brengt slechts 126 dollar binnen op openingsdag
Beeld REUTERS

De laatste film met gevallen Hollywood-acteur Kevin Spacey, Billionaire Boys Club, heeft volgens de Hollywood Reporter op zijn eerste dag een schamele 126 dollar opgebracht. Concreet betekent dit dat er slechts tien mensen een kaartje kochten voor de prent.

De film was een van de laatste die Spacey afwerkte alvorens de carrière van de tweevoudige Oscar-winnaar werd gekelderd door een hele resem beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Slechts tien cinemazalen over heel de VS planden vrijdag een vertoning van de prent. Gemiddeld daagde dus één bezoeker per zaal op. 

Eind 2017 verbrak Netflix naar aanleiding van de aantijgingen nog alle banden met Spacey, waardoor hij niet meer te zien zal zijn in het laatste seizoen van de door Netflix geproduceerde hitserie House of Cards. De acteur werd ook weggeknipt uit de Ridley Scott-film All the Money in the World. Spaceys scènes werden in enkele weken tijd opnieuw gefilmd met Christopher Plummer in zijn plaats, die voor de rol een Oscar-nominatie kreeg. 

Billionaire Boys Club lijkt (voorlopig) het laatste wapenfeit van Spacey. Er zijn verder geen projecten meer met hem gepland. Nadat acteur Anthony Rapp eind 2017 Spacey ervan beschuldigde hem te hebben betast toen hij 14 was, kwamen al meer dan dertig mannen naar buiten met gelijkaardige accusaties. Onlangs kwamen daar in het Verenigd Koninkrijk nog drie nieuwe beschuldigingen bij