© ANP

Maarten van der Weijden stopt met zwemtocht

De Nederlander Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht langs elf Friese steden moeten staken na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen. Dat meldt de NOS.

DE LIMBURGER,ANP, Belga

De olympisch kampioen van 2008 besloot iets na 12.00 uur een pauze in te lassen, maar werd ziek. In samenspraak met zijn arts heeft hij nu besloten zijn tocht te staken.

Volgens de arts is het zoutgehalte in zijn lichaam te laag. Hij herstelt wel, maar moet stoppen. Onder applaus van het toegestroomde publiek vertrok hij liggend op een vlot, waarna hij voor controle naar het ziekenhuis ging.

Kankeronderzoek

Met zijn tocht heeft de olympisch zwemmer, die tijdens zijn loopbaan leukemie kreeg, al ruim acht ton binnengehaald voor kankeronderzoek. Hij begon zaterdagochtend vroeg in Leeuwarden en zou maandagavond daar ook weer finishen.

Mensen die een stukje met Van der Weijden mee zouden zwemmen om zo via sponsoren ook geld op te halen, mochten overigens niet meezwemmen. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast.

Vooraf kon Van der Weijden niet goed inschatten of hij zijn monstertocht van drie dagen zou kunnen voltooien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer