© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brug over Zandvlietsluis buiten dienst door brand, scheepvaartverkeer omgeleid

Door een brand in de sturingskamer van de Frederik Hendrikbrug in het Antwerpse havengebied, kan de brug voorlopig niet worden bediend. De brug loopt over het westelijke hoofd van de Zandvlietsluis. Ook die is voorlopig buiten gebruik. Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid.

dvd

De brand ontstond maandag nabij de sturingskamer van de brug, aan de Oudedijkweg, en zorgde ervoor dat de kabels doorgebrand zijn en de brug niet meer bediend kan worden. De brug stond gelukkig open op dat moment.

“Technici zijn op dit moment de schade aan het opmeten”, zegt Nathalie Van Impe van het Havenbedrijf. “Hoe lang de brug buiten gebruik zal zijn, is voorlopig onduidelijk. Omdat de verbrande kabels mogelijk ook verbonden zijn met de Zandvlietsluis, is ook die vandaag buiten dienst.”

Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid via andere sluizen, maar dat brengt relatief weinig hinder met zich mee. Aangezien de sluis buiten gebruik is, kan het wegverkeer in beide richtingen over de Zandvlietbrug rijden, die over het oostelijk hoofd van de sluis loopt.

“In een later stadium zullen we in samenspraak met de politie bekijken hoe het verkeer geregeld wordt wanneer de Zandvlietsluis opnieuw in dienst wordt genomen”, aldus Van Impe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER