ANP
Volledig scherm
© ANP

Noordzee wordt steeds warmer: kabeljauw trekt weg, ansjovis zwemt naar hier

De Noordzee warmt op en dat is geen goed nieuws. De afgelopen jaren ging de temperatuur van het water met liefst 1,67 graden Celsius de hoogte in en dat jaagt onze kabeljauw en schelvis naar het noorden of doet ze zelfs helemaal verdwijnen. 

10 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Kirsten,uw aversie tegen wetenschappers terzijde..de vluchtelingen die we nu uit Syrie en andere contreien meemaken,zijn wel KLIMAATvluchtelingen,maar je moet natuurlijk de situatie ter plaatse ook leren kennen.De verrechtsing maakt dit de media echter onmogelijk.Nooit geziene droogte in 2011 (Syrie)
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Super zeer lekker à la plancha met wat Citroen ,Thijm en olijfolie van mijn geplante citrus en olijfbomen top.. de mooiste kabeljauw werd van oudsher altijd gevangen in de Noorse contreien .
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Ansjovis vervangt kabeljauw? Ik ga mijn pizza's al klaar leggen. Krijg al goesting
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    En een Belgische studie zegt dat die Zwitsers hoognodig iets moesten schrijven om hun wedde te verantwoorden. Dat was het dan.
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    Alles uit de kast blijven halen en blijven volharden en volhouden dat wij mensen schuld hebben aan deze zo gezegde klimaatopwarming!? Dit artikel is wederom gebaseerd op leugens en achterhaalde feiten. Er heeft nog nooit zoveel vis in de oceanen gezwommen als ooit tevoren. En ja, vissoorten emigreren weleens, net als mensen die van met hun hoogopgeleide attesten onze maatschappij komen verbeteren!