Topman Koen Van Gerven bereidt een volledige privatisering van het bedrijf voor vreest de PS.
Volledig scherm
Topman Koen Van Gerven bereidt een volledige privatisering van het bedrijf voor vreest de PS. © Reuters

Oppositiepartij PS vraagt om topman bpost tot de orde te roepen: "We hebben net een debat achter de rug voor het behoud van een kwalitatieve dienstverlening"

Bereidt de top van bpost een volledige privatisering van het bedrijf voor? Dat vreest de PS op basis van de uitspraken die ceo Koen Van Gerven afgelopen weekend deed. Kamerlid Laurent Devin herinnert eraan dat het parlement nog niet zo lang geleden een nieuwe Postwet goedkeurde en dat bpost de regels moet naleven.

27 reacties

  • Guy Beeckmans

    6 jaar geleden
    Smijt Van Gerven buiten. Die weet nog niet wat een brief is. Tesamen met De Croo vormen ze een destructief team die nefast is voor ons bedrijf.
  • josé De Mulder

    6 jaar geleden
    Toen de brievenpost aan het slabakken ging, en zeker al in Wallonië is vanuit de fgtb het voorstel gekomen om drukwerk zonder adres te bestellen .met een beperking van 2 folders per dag zodat men quasi zeker was dat er iedere dag wel een soort zou zijn . Daarmee had men het alibi om 5 maal per week aan iedere brievenbus te komen en zouden er nauwelijks diensten sneuvelen .
  • Dirk Steyaert

    6 jaar geleden
    Dus volgens de PS moeten de posterijen maar doen alsof er nog geen e-mail bestaat, geen fax, geen internet en blijven werken zoals 40 jaar geleden. Als door digitalisering de Post inkrimpt tot 5% van zijn huidige vorm is dat een evolutie en een goede zaak. Voor dat de PS en de vakbonden dat doorkrijgen zullen er weeral honderden miljoenen moeten ingestoken worden om het lijk levend te houden om dan uiteindelijk toch geconfronteerd te worden met de realiteit.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De CEO van de Post moet doen wat goed is voor zijn bedrijf ; uiteindelijk zullen er alle Belgen wel bij varen. Als dat betekent privatiseren is dat maar zo. De linkse oppositie moet oppositie voeren en daarmee is de kous af. Parastatalen zijn geen overheidswerkgevers meer dat moet dienen als koren op de molen voor linkse politici.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    in tegenstelling tot bvb Proximus (of godbeterd NMBS) heeft BPOST nog weinig echte toegevoegde waarde voor onze maatschappij. Eigenlijk houden we dit ding nog enkel in dit "luxueuse" leven vanwege de tewerkstelling. Tijd om af te stoten en bij te snoeien.