Het schip Diciotti.
Volledig scherm
Het schip Diciotti. © AP

Italië laat schip met migranten aanmeren in Sicilië, maar wil verdeling van opvarenden: "Nu moet Europa snel haar rol spelen"

Italië heeft vandaag na een vier dagen durende stand-off groen licht gegeven aan de Diciotti om aan te meren in Sicilië. Rome dringt er echter bij Europa op aan om de 177 migranten aan boord te verdelen over andere Europese staten. Het schip van de Italiaanse kustwacht pikte de migranten donderdag op in Maltese wateren. Sindsdien ruzieden Malta en Italië over wiens verantwoordelijkheid het is om de mensen aan boord op te nemen. De opvarenden mogen het schip voorlopig niet verlaten.

44 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Vraagje over voorstel T. Francken. Hoever staat de EU met de overeenkomsten met N. Afrikaanse landen om economische vluchtelingen, mannen, vrouwen en kinderen, op te vangen?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Laat de NGO- verdedigers er allemaal één in huis nemen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Europa wordt zodoende een Afrikaans land. Europa is gewoon besluiteloos en het beslissingsrecht weet niemand juist liggen. Het "schaffen" van Merkel is als een boemerang teruggekeerd. Eigenlijk weet niemand meer in de Europese instellingen wie het voor het zeggen heeft. Die besluiteloosheid bewijst het.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    er zullen er enkelen zijn die opnieuw tegen TF zullen fulmineren,wat kan hij eraan doen ,Europa moet optreden,wanneer zal die cinema stoppen
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    't Zal Franckens schuld wel wezen...dweilen met de Europese kraan groot open.