Amerikaans president Donald Trump droeg  op 2 november 2017 Jerome Powell voor als opvolger van Janet Yellen bij de Federal Reserve.  Powell is in die functie sinds 5 februari 2018. Trump verwacht dat de Federal Reserve hem steunt.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump droeg op 2 november 2017 Jerome Powell voor als opvolger van Janet Yellen bij de Federal Reserve. Powell is in die functie sinds 5 februari 2018. Trump verwacht dat de Federal Reserve hem steunt. © REUTERS

Trump verwacht steun van onafhankelijke Federal Reserve: "Goedkoop geld"

De Amerikaanse president heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Volgens aanwezigen klaagde Trump over de renteverhogingen door de koepel van Amerikaanse centrale banken, onder leiding van de door hemzelf aangestelde Powell. Kritiek door een Amerikaanse president op de Fed is hoogst ongebruikelijk.

48 reacties

  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Mijn beste Geert, de grote economie wordt niet meer in USD gedaan, maar in €. De USD is dood. Als de belgische politiek, die dan ook nog kiest om brol vlieguig F35 te kopen, niet snel handeld en de USD buitengooien zit Belgie straks compleet op zijn gat. Vele grote krachtige landen nemen afstand van de usd...stop de struisvogelpolitiek.
  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Terwijl Rusland en andere landen massaal Amerikaanse obligaties (= schuldpapier !) hebben buitengegooid en omgezet in goud, heeft Belgie sinds juni 2017 in het geniep voor 56,4 biljoen !!! Amerikaans schuldpapier opgekocht. Ik weet niet wie dat heeft beslist, maar daarmee zit België op een financiele atoombom. Indien de waarde van de dollar terug daalt, waar gezien de gigantische schuld van Amerika veel kans voor is, wordt België meegesleurd in de val en gereduceerd tot een derdewereldland !!!
  • jim choose

    6 jaar geleden
    En is het in Europa misschien anders Chris Delanghe? Of in China? Of in Japan?
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Trump hoeft NIKS MEER te krijgen. Die heeft iedereen tegen zich en dient zo snel mogelijk vervangen te worden.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    linkse obama is verantwoordelijk voor de helft van de amerikaanse staatsschuld en nu zit trump met de gebakken peren