Direct naar artikelinhoud
Muziek

Bazart krijgt rockumentary bij VTM

Bazart bij Q-music.Beeld RV

Bazart krijgt een eigen rockumentary, die eerst te zien is in de bioscoop en later wordt uitgezonden op VTM. In oktober zal de band ook terugkeren naar het Sportpaleis. 

Het regende afgelopen weekend sterren – vier in deze krant – voor het optreden van Bazart op Pukkelpop. "Moet er nog excellent popentertainment zijn", schreef onze recensent. "De Belgische pophelden doen uitkijken naar tweede album."

Want na de nieuwe single 'Grip (Omarm Me)' verschijnt op 21 september dan ook hun langverwachte tweede album. En in de aanloop daarnaar is ook een rockumentary rond Mathieu, Simon en Oliver gedraaid: Bazart – Het Begin Voorbij

Die gaat op vrijdag 14 september in première in Kinepolis Antwerpen en loopt nadien het hele weekend in alle Kinepolis-bioscopen. Later in september zal VTM de rockumentary ook uitzenden op televisie. Dat maakte de band zelf bekend op Q-music, vlak voor hun Sunset Concert in het Q-Beach House.

De documentaire geeft een inkijk in hun "meest cruciale momenten op muzikaal én persoonlijk vlak". Zo volgden de makers de weg naar hun tweede album, van de eerste hits over de vele awards tot de uitverkochte Sportpaleizen. Op 20 oktober keert Bazart trouwens terug naar het Sportpaleis voor een nieuwe show. Tickets zijn nu al te koop via proximusgoformusic.be.