Direct naar artikelinhoud
Muziek

Eagles stoten Michael Jackson van de troon met bestverkochte album ooit

The EaglesBeeld REUTERS

De Californische rockband Eagles heeft Michael Jackson van de eerste plaats verdrongen voor de titel van bestverkopend album aller tijden. Het album Their Greatest Hits 1971-1975 stuurde Thriller van Jackson naar de tweede plaats. Dat meldde de Recording Industry Association of America (RIAA). 

Het album met de hits werd onlangs gecertificeerd met 38 keer platina, wat neerkomt op meer dan 38 miljoen verkopen en streams sinds het werd gereleased in februari 1976. Thriller van Jackson staat nu dus tweede, met 33 miljoen verkopen en streams sinds zijn release in 1982. En de derde plaats wordt opnieuw door de Eagles bezet met hun tweede uitgebrachte album van 1976 Hotel California waarvan meer dan 26 miljoen exemplaren werden verkocht.

Michael JacksonBeeld AFP

De RIAA is een handelsorganisatie die zich al 60 jaar bezighoudt met de uitgave van certificaties op basis van het aantal verkochte albums, singles en relevante mediadragers in de Amerikaanse muziekindustrie.

Rock & Roll Hall of Fame

De Eagles waren de bestverkopende Amerikaanse groep van de jaren zeventig en hebben wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht. Ze werden in 1998 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en zijn momenteel op tournee.

"We danken onze families, management, crew, de mensen van de radio en vooral onze trouwe fans die bij ons zijn gebleven gedurende alle pieken en dalen in de afgelopen 46 jaar", aldus Eagles-voorman Don Henley.