ANPR-camera's aan het op - en afrittencomplex van de Brusselse Ring.
Volledig scherm
ANPR-camera's aan het op - en afrittencomplex van de Brusselse Ring. © Mozkito

Tot 3.000 camera's zullen uw auto volgen op Belgische snelwegen

Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de duizend al gebudgetteerde ANPR-camera's langs de snelwegen. Op termijn zal het twee tot drie keer meer camera's tellen. Dat zegt binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) in een antwoord op een vraag van MR-parlementslid Philippe Pivin, schrijft De Tijd vandaag.

304 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Onze auto's want buitenlanders kan men niet volgen er is geen samenwerking onder Europese landen dus blijven dievenbendes altijd onder de radar en wij dachten altijd dat dit onze veiligheid zou vergroten maar daar komen nu voor ons alleen extra verkeersboetes bij
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Marc Baeyens, criminelen en illegalen zullen sneller gevat worden, om ze vervolgens onmiddellijk vrij te laten “onder strenge voorwaarden” of “met het bevel het land te verlaten”. Maar de boetes voor de brave burger die enkele km. te snel rijdt, die zullen wel heel efficiënt geïnd worden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Als het aan de nva ligt worden we weldra gefilmd als we gaan kakken . Trouwens hoeveel zou er aan de nva kas blijven plakken zijn met deze onder vrienden geregelde aanbesteding ?
  • Tom Hermans

    6 jaar geleden
    aan verkeersveiligheid of mobiliteit iets doen: naaah.. het enige winstgevende, burgers ambeteren en beboeten voor elke scheet, nog verder maximaliseren: YES ! YES! En de schapen hier pikken het weer allemaal..
  • Guido Volkaerts

    6 jaar geleden
    Mooi, dat is weer eens een leugen van Jambon, die camera's zullen op termijn vooral dienen voor kilometerheffing en zelfs snelheidsovertredingen... Het vraagt maar een een kleine aanpassing en update van zulke camera om dit te kunnen. En dan kan men weer brave burgers bestraffen die ergens per ongeluk 51 rijden i.p.v. 50...