Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen huiszoekingen meer bij mensen zonder papieren

De plannen van de regering-Michel die de politie zouden toelaten binnen te vallen in woningen waar mensen zonder papieren verblijven, zijn afgevoerd. Dat bericht De Tijd vandaag.

40 reacties

  • Dirk De Meyer

    6 jaar geleden
    De privéwoning is beschermd en mag dus nooit betreden worden zonder mandaat, tenzij vooraf, tenzij heterdaad in bepaald omstandigheden, tenzij oproep van binnen uit... Een grondwettelijk mag men omwille van (mogelijke) illegale bewoning nooit schenden... Ook een illegaal heeft recht op een dak boven zijn hoofd.... Vind ik dan toch...
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Waarmee deze blabla van NVA ook weer in de kast mag bij alle onzinnige en vooral onwettige voorstellen. "Kracht der verandering" wordt langzaam "kracht der domheid".
  • Karla de Boeck

    6 jaar geleden
    Vrouwe justitia haar weegschaal is deftig uit balans
  • Pierre De Bie

    6 jaar geleden
    Deze Waal hoort niet in Vlaanderen thuis. Het wordt hoog tijd dat hij uit het politiek landschap verdwijnt op eender welke manier en liefst zo snel mogelijk. Van heel die familie moeten ze in Walonië niets weten, waarom laat men deze miskleun beslissen over wat en niet mag, moet of niet moet in Vlaanderen? Het wordt hoog tijd voor een nieuwe Guldensporenslag!!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Op zoek naar illegalen - dus zonder vooraf te weten of er inderdaad illegalen vertoeven - betekende gewoon dat de politie met als uitvlucht die reden gewoon elke woning kon binnenvallen en onderste boven keren. Zoals in de tijd van de Gestapo onder Duitse bezetting.