Op de beelden was te zien hoe aanwezigen op Pukkelpop "handjes kappen, de Congo is van ons" zongen.
Volledig scherm
Op de beelden was te zien hoe aanwezigen op Pukkelpop "handjes kappen, de Congo is van ons" zongen. © Twitter @alienpizzasarah

Jongeman die deelnam aan racistische koorzangen op Pukkelpop heeft spijt: "Geschrokken van mezelf"

Een jonge Genkenaar die in een filmpje dat verspreid werd op sociale media meezingt met racistische koorzangen zaterdag op Pukkelpop heeft in een reactie die hij naar Het Belang Van Limburg stuurde zijn excuses aangeboden. "Tot mijn grote spijt ben ik één van de jongeren in het filmpje die het bewuste liedje meezingt. Zonder nadenken en zonder enig besef van de gevoelens die dat zou kunnen losweken bij anderen", klinkt het vandaag.

78 reacties

  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Gelukkig is er nog de sociale media. Vandaar de media haar pijlen richt tégen sociale media. Hun politiek correcte indoctrinatiepositie komt immers in het gedrang. Blijkt dat "slachtoffer" op twitter ook niet vies was om denigrerend over de blanke medemens te doen. En op de koop toe zich arrogant gedroeg op pukkelpop, fysiek en verbaal. Media, doe GANS het verhaal eens uit de doeken om uw geloofwaardigheid wat terug op te krikken.
  • Marko Decandt

    6 jaar geleden
    Dat is wel raar hé, die jongen was in het Vlaams racistische liederen aan het zingen, die zwarte spreekt geen knijt Nederlands, maar verstond mirakuleus wel wat die jongen aan het zingen was plots. Als het in hun voordeel is, kunnen franstaligen ineens Nederlands
  • Carl Casier

    6 jaar geleden
    Zoals VTM gisteren ook berichtte, had één van de zwarte dames zelf reeds voordien meerdere racistische reacties gepost op sociale media. Enkel VTM berichtte daarover, de rest zweeg echter als vermoord!
  • alain schils

    6 jaar geleden
    Als je niet weet waar je mee bezig was, moet je geplaatst worden en therapie volgen. Je hebt blijkbaar een groot probleem. Als die dames zich voordien ook niet hebben gedragen, is dit nog altijd geen gepaste reactie.
  • Dave Lsvt

    6 jaar geleden
    spijt je zie een mong. het ging vlot ook je zangwijze je wist goe genoeg wat je deed. spijt... me reet....