Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock

Vrouwelijke geïnterneerden worden afgeluisterd in instelling Zelzate

In de streng beveiligde afdeling voor geïnterneerde vrouwen in het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate (Oost-Vlaanderen), ofwel Levanta, worden patiënten afgeluisterd tijdens gesprekken met hun familie of advocaat. Dat blijkt uit een verslag van de Zorginspectie. Het Agentschap Zorg en Gezondheid start een juridisch onderzoek naar het al dan niet legaal zijn van deze praktijk.

46 reacties

  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Het personeel kan misschien nog veel leren van de verhaaltjes die ze daar te horen krijgen.
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Gevangenen hebben te veel rechten. Advocaten ook. Tezamen vormen ze een kwel voor onze samenleving, kosten ze de brave burger ook veel extra belasting. Ik ben voor dwangarbeid : dat ze zelf hun boterham verdienen. Geen recht op ziektezorg meer, en al zeker geen luxe zoals televisie, telefoon of internet.
  • Rudolf van Rooy

    6 jaar geleden
    Alleen als het de regering uit kom dan bestaat,dan bestaat privacy niet,overal waar je gaat word je in de gaten ge houden nu weer met die nieuwe camera's die jou auto volgen,zo ook in de stad waar je gaat of staat, betalen met je creditcard op reis gaan overal controle daar is geen spraken van privacy
  • sandra baart

    6 jaar geleden
    Waarom niet!
  • Walter Lippens

    6 jaar geleden
    Criminelen hebben geen rechten, dus afluisteren kan geen probleem vormen.