Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Bestuurder dodelijk ongeval Sint-Niklaas had geen geldig rijbewijs

dodelijk ongeval Sint-NiklaasBeeld Kristof Pieters

De 21-jarige autobestuurder die maandag het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, is aangehouden voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist.  

en

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De autobestuurder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetgangers aan, zegt parketwoordvoerster Julie Van Hoorebeke.

"De slachtoffers zijn een moeder van 42 en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek."

De bestuurder van het voertuig nam na de aanrijding te voet de vlucht, bevestigt het parket. De 21-jarige man keerde kort daarna echter terug naar de plaats van het ongeval en hij werd opgepakt. "In het voertuig zaten naast de bestuurder nog twee passagiers", zegt het parket. "De 24-jarige vrouwelijke passagier uit Waasmunster raakte zwaargewond en werd door de andere passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster overgebracht naar het ziekenhuis." De twee passagiers konden na verhoor beschikken.

Ander gelijkaardig ongeval

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersexpert ligt onaangepaste snelheid aan de basis van het ongeval. Het parket geeft geen details over het onderzoek naar een ander ongeval met vluchtmisdrijf in de Heistraat in Sint-Niklaas, waarbij een fietser mogelijk door dezelfde wagen aangereden werd.

De bestuurder, een 21-jarige man uit Sint-Niklaas was politioneel gekend, zegt het parket.