iStock
Volledig scherm
© iStock

Russische hackers plegen opnieuw cyberaanvallen, ditmaal viseren ze een ander doelwit

Rusland heeft opnieuw geprobeerd om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden. Dat meldt softwaregigant Microsoft. Nu zou het gaan om de tussentijdse parlementsverkiezingen over drie maanden. 

15 reacties

  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Indien Amerikanen zo gemakkelijk te beïnvloeden zijn via het internet, zegt dat veel over hun intellectueel en critisch niveau !
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Men weet vooral dat het een hackers collectief is dat opereert via zogenaamde basisbron startend te Rusland. De grote vraag is of ze echt in dienst werken van Putin, en of ze een collectief zijn dat de startadressen legt op Russische naam maar de boel wil saboteren voor een derde partij. China houd zich bijzonder stil de laatste jaren op cyber attacks en exact dat is net verdacht omdat ze een bijzonder agressieve geo-politiek uitgebouwd hebben in Azie.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    De FBI en de CIA en buitenlandse veiligheidsdiensten hebben bewijzen van Russische inmenging en hacking van pc's van de republikeinse partij en de democraten - maar die weten natuurlijk niet wat Fons Casteels allemaal weet. Die haalt zijn alternatieve feiten bij websites als het extreemrechtse Breitbart van Steve Bannon. Misschien moeten de veiligheidsdiensten van de VS hun oren eens te luisteren gaan leggen bij mr. Casteels. Alternatieve feiten zijn sinds Trump ook waarheden geworden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    aha nu zijn het al russche hackers geen Poetin meer dan
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    "De Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen is bewezen", beweert iemand. Serieus? En waar is dat bewijs dan te vinden aub? Juist: enkel in de hoofden van de Trump-bashers. Het énige dat Mueller en zijn 17 speurders tot nu hebben gevonden, is één verdachte advertentiecampagne op Facebook t.w.v. 270.000 Dollar, ofte 0,001% van het totale verkiezingsbudget. Misschien wordt het toch tijd om toe te geven dat Trump een betere campagne heeft gevoerd, mijnheer Cle?