ANP
Volledig scherm
© ANP

Zo zagen handen en voeten van de olympische kampioen eruit na 163 kilometer zwemmen in zijn Elfstedentocht

24 reacties

  • Yves Sparenberg

    6 jaar geleden
    dat moet zeer doen aan zijn handen en voeten respect voor deze man
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Deze poging was volgens mij nergens voor nodig. Dit is een vorm van zelfmutilatie met een 'goed doel' als verantwoording.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Nu is hij in het nieuws gekomen met een prachtig initiatief. Van je lichaam te veel vragen is niet gezond. Vroeg of laat betaalt hij hier een prijs voor, dat zal hij wel voelen.
  • Anne Geerts

    6 jaar geleden
    Knap geprobeerd van deze man! Respect!!
  • Danni Van Driessche

    6 jaar geleden
    Helaas welke reacties ik weer lees. Knap gedaan. Doe hem maar na !!!
  1. “Opletten voor de ruis van thuis”: nog honderd dagen te gaan, BOIC-top blikt vooruit op Spelen van Parijs
    PREMIUM

    “Opletten voor de ruis van thuis”: nog honderd dagen te gaan, BOIC-top blikt vooruit op Spelen van Parijs

    Met nog 100 dagen te gaan tot de Spelen van Parijs, besliste het Franse organisatiecomité om vandaag wereldwijd nog eens 250.000 olympische tickets te koop aan te bieden, in alle mogelijke sporten. Een uitgelezen tijdstip om nog andere hete hangijzers te bespreken met de top van het BOIC. Hoe zit het straks met de veiligheid in de lichtstad? Hoeveel Belgen doen er mee? En waar kan u als supporter terecht? Een stand van zaken.
  2. Olympisch kampioen die Elfstedentocht wilde zwemmen staakt na 163 km kotsmisselijk de strijd, maar haalt wel al 2,5 miljoen op voor kankeronderzoek
    Zwemmen

    Olympisch kampioen die Elfsteden­tocht wilde zwemmen staakt na 163 km kotsmisse­lijk de strijd, maar haalt wel al 2,5 miljoen op voor kankeron­der­zoek

    De Zwemtocht der Zwemtochten. Nederland stond vandaag massaal langs de waterkant om olympisch kampioen Maarten van der Weijden richting Leeuwarden te schreeuwen. De hoofdstad van Friesland - start- en aankomstplaats van de Elfstedentocht - vormde voor Van der Weijden de finishlijn van een straffe onderneming. 200 km zwemmen, dezelfde afstand als bij de beroemdste aller schaatstochten. Een monstertocht voor het goede doel. Helaas, na 163 km (!) werd Van der Weijden in een ambulance afgevoerd. Uitgeput en kotsmisselijk. Zijn prestatie leverde uiteindelijk al ruim 2,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Het bedrag kan de komende dagen nog oplopen.