Archiefbeeld - Koning Mohammed VI van Marokko.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Koning Mohammed VI van Marokko. © ANP

Officieel: Marokko voert legerplicht opnieuw in vanaf 1 oktober

In Marokko zal de militaire dienstplicht officieel heringevoerd worden. Dat zou geleidelijk aan gebeuren vanaf 1 oktober dit jaar en gelden voor zowel mannen als vrouwen. Bedoeling is "de integratie van jongeren in het beroeps- en sociale leven" te verbeteren, zo luidt het in een communiqué van het Marokkaanse koninklijk paleis.

128 reacties

  • patrick van avermaet

    5 jaar geleden
    ja idd norbert,heb legerdienst gedaan in turnhout en op de binnen koer hing daar een groot bord.:hier temt men leeuwen.ja terug invoeren zou niet slecht zijn wij hebben het ook moeten doen en voor een appel en een ei he van soldij.
  • Gerard ceulemans

    6 jaar geleden
    Legerdienst zeker terug invoeren. Maar dan zitten allemaal in het CAJOT. Wie van onze jonge gasten gaan nog luiteren??? Daarom is juist de legerdienst afgeschaft door een onnozele minister.
  • Rony Bekaert

    6 jaar geleden
    Weet niet wat ik hier moet over denken? Wat bijvoorbeeld met ongekende individuen met radicale ideeen ? Een niet verdachte militaire opleiding zou hen wel eens van pas kunnen komen!
  • Rory Dull

    6 jaar geleden
    Jongeren disciplineren met een legerdienst van enkele maanden....een klucht! Na drie maanden onnozele opleidingen (mag geen geld kosten) lopen ze te zuipen/vreten van verveling...het enige wat je hier mee bereikt is je houd ze van de straat en van de sociale kas! Is niet meer van dezen tijd...een profesioneel beroepsleger daar moet men in investeren...period!!
  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    Hier ook terug invoeren aub. Ik heb nog legerdienst moeten doen...