Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © EPA

Eindelijk bewezen: er ligt ijs op de maan

NASA heeft bewijs dat de donkerste, koudste plekken op de maan bedekt zijn met een laagje ijs. Dat werd al langer vermoed, maar is nu ook definitief bevestigd door de bevindingen van NASA's Moon Mineralogy Mapper (M3). 

6 reacties

  • Benjamin DeGucht

    6 jaar geleden
    Het gaat hem niet om leven vinden of water whatever of koloniseren zonder fauna en flora wat ga je daar doen oorlogske maken en dan sterven we toch uit trouwens als morgen de aarde stopt met draaien zal de aarde zoals we ze nu kennen veranderen in een planeet als mars zoals we die planeet nu kennen dus mss is alles er al uitgestorven de aarde is nog een jonge planeet eveneens als onze zon wat is er vroeger al geweest van beschavi gen en welke zijn er nog allemaal
  • johan dietens

    6 jaar geleden
    da zouden ze al van in 69 moeten geweten hebben ze zijn er zogezegd 6 keer geweest in die periode (alles perfect verlopen en terug thuis geraakt) straf de sint komt hier ook nog elke 6de december
  • Max Aereinck

    6 jaar geleden
    IJs ja.... Maar is er ook Gin? En Tonic? @ Leo Duym : het gaat niet over buitenaards leven. Het aanwezige water wordt in kaart gebracht als grondstof -lees drinkwater- voor toekomstige menselijke nederzettingen/onderzoeklabo's aldaar.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Ik zou dan daar toch maar niet landen, zie dat ze daar uitschuiven en hun pootjes breken (die van de maanlander). En van waar zou dan dat ijs komen. ijs is bevroren water en water is afkoeling van condens of lucht. en waar is er op de maan ergens lucht. zoveel zijn we toch nog niet op de maan geweest. dat de uitgeademde lucht van de astronauten deze ijsvlaktes gecreëerd hebben.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Wetenschappers die geloven in buitenaards leven zullen hun aanpak of overtuiging moeten bijschaven. In hun zoektocht naar leven staat het vinden van water op de eerste plaats, want waar water is, is er volgens hen leven mogelijk, ja zelf waarschijnlijk (de logica ervan ontgaat me). Nu is erop de maan zelfs geen dode cel te vinden. Wat gaan ze nu als voornaamste aanwijzer naar voren schuiven om hun zoektocht naar wat onbestaande is verder te zetten?