De reuzenberenklauw rukt op in Vlaanderen.
Volledig scherm
De reuzenberenklauw rukt op in Vlaanderen. © Getty

Gevaarlijke plant reuzenberenklauw rukt op in Vlaanderen

Langs de Vlaamse gewestwegen werd op 486 plaatsen reuzenberenklauw aangetroffen. In 2016 waren dat nog 150 plaatsen minder. De reuzenberenklauw is een plant die onder invloed van de zon voor ernstige brandwonden kan zorgen.

72 reacties

  • andre Vanderhoven

    6 jaar geleden
    ja er kan veel gedaan worden aan de groenvoorziening en aan de afval die er tussen ligt maar ja waar is de burgerzin? een voorbeeld aan de landen rondom ons? ben in rome geweest das 1 groot stort!
  • Marnix laureyns

    6 jaar geleden
    Antwoord van Andres Michiels is 200 % juist. Ik begrijp het Onze ministers niet.
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    er snijden zich waarschijnlijk veel meer mensen aan bamboe dan er ziek worden van deze plant,en die wordt ook niet verboden. de wonden van bamboe ontsteken ook veel erger dan de verwondingen van deze mooie plant.met bamboe kan je zelfs oog mee beschadigen.
  • Wim Rubbens

    6 jaar geleden
    Ze kunnen misschien eens beginnen met die vuil smerige bermen te snoeien en op te ruimen. Belgie en vlaanderen vieze vuile wegen. Onderhoud van kust mijn voeten. Neem voorbeeld aan landen rondom ons. SCHANDALIG IS HET.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Het is meer uitkijken naar de inlandse zeer giftige doornappel. Deze zeer mooie plant is wel geliefd en zijn vruchten zie je regelmatig als decoratie op tafel staan. Bij het wegwerpen van die vruchten in de natuur is dat waarschijnlijk de oorzaak van de vele doornappel planten in het landbouwgebied tot ergernis van de landbouwers.