Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Laatste Offerfeest met onverdoofd slachten in Vlaanderen. Wat haalt het uit en wat zullen moslims volgend jaar doen?

Wereldwijd vieren moslims vandaag het Offerfeest. Het Eid al-Adha, zoals de Arabische naam luidt, duurt drie dagen en vindt traditioneel plaats op de derde dag van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Ook in ons land laten moslimfamilies vandaag een dier op rituele wijze slachten, om het daarna samen op te eten of te verdelen. In Vlaanderen is het de laatste keer dat dat onverdoofd kan: vanaf volgend jaar geldt er een totaalverbod. Bayram Saatci, ondervoorzitter van de Moslimexecutive, verwacht dat veel moslims in 2019 naar hun land van herkomst zullen reizen voor het slachtritueel. Dat zegt hij in 'De Ochtend' op Radio 1.

65 reacties

  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Ibrahim Bram@Wat in Spanje gebeurt, gebeurt niet hier met die stieren. Als schapen in jullie land van herkomst volgens jullie geloof worden geslacht, zeggen wij daar ook niks op, wel willen we niet dat dit in ons land gebeurt, zo simpel is dat!
  • Walter Mertens

    6 jaar geleden
    Wat zij volgend jaar gaan doen ???. Gewoon verder doen . zoals naast mij . illegaal 120 4kantemeter aanbouwen. 1/3 tot 6 m hoog . al verbod om verder te doen . maar doen verder
  • Dirk Sonck

    6 jaar geleden
    Stop met kindergeld en sociale uitkeringen en ze zullen rap terug naar het land van herkomst zijn. Met of zonder schapen.
  • Dirk Sonck

    6 jaar geleden
    Integratie betekent ook aanpassen aan onze Vlaamse normen en waarden . En aan onze Vlaamse taal en Vlaamse wetten. Zo moeilijk is dat toch niet? Of wel?
  • Asma Abdullah

    6 jaar geleden
    @ Ivan Lindekens, u hebt gesproken.