De Griekse premier Alexis Tsipras.
Volledig scherm
De Griekse premier Alexis Tsipras. © AFP

Tsipras: "Griekenland neemt vandaag lot weer in eigen handen"

Buitenland"Griekenland neemt vandaag zijn lot weer in eigen handen." Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd tijdens een televisietoespraak vanop het eiland Ithaka, waar de mythische held Odysseus zijn decennialange tocht startte en weer met succes beëindigde in het beroemde epos van Homeros.

9 reacties

  • Baldr VanHoek

    6 jaar geleden
    Politiek heeft nooit iets in handen want het is een tijdelijk representatie van mensen zonder verantwoordelijkheid waardoor gelijk wie wat kan zeggen en doen. Het volk wordt toch geacht zomaar zich neer te leggen wat er wordt beslist. Is dat nog wel iets legitiems dat mensen niet mogen nadenken over wat er moet worden beslist? In representatie wel zoals dat twee eeuwen geleden normaal leek maar niet langer nu. Bovendien is een CENTRALE BANK een bijkomende agitator in dit systeem.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    emiel wouters,90%van die 'geleende' 800 miljard is niet eens bij de grieken terrechtgekomen..die staat nog steeds op duitse en franse grootbanken,maar deze rekenen wel de rente op het volledige bedrag aan. Dit noemt men grootschalige fraude door de elite.
  • Wendy Warens

    6 jaar geleden
    De banken lachen zich zot en het Griekse volk ploetert voort in armoede.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Toch niet om terug te bedelen bij de EU zeker. Natuurlijk hebben ze die 800 miljard niet terug betaald. Enkel op papier klop de rekening. En dat is al meer dan genoeg om een 10 op 10 te krijgen. EN GELD.
  • joseph charliers

    6 jaar geleden
    Kunnen weer beginnen met frauderen .