.
Volledig scherm
. © iStock

Deze snikhete zomer was nog maar het begin: verontrustende studie voorspelt nog meer extreem weer

De recordzomer van dit jaar is nog maar het begin van de vele weersextremen die we de volgende jaren zullen meemaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Omdat de noordpool tot wel vier keer sneller opwarmt dan de rest van de aarde, zullen warme dagen veel sneller evolueren in hittegolven.

144 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Juliaan,George heeft het volkomen juist,de atmosfeer is maar een flinterdunne laag over onze planeet,de minste verandering in samenstelling hiervan heeft op termijn enorme gevolgen.En dat geldt zowat voor vele dingen.
  • Freddy van der Westerlaken

    6 jaar geleden
    Dat ze eerst eens leren het weer voor 2 dagen juist te voorspellen in plaats van 1 tot 50 jaar verder er naast te zitten.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    @George Verbeek: ach kom zeg, meer dan 4/5 van de wereld is onbewoond. En van de resterende 1/5 is maar een klein gedeelte geindustrialiseerd. En die zouden dan het klimaat veranderen? Als we het klimaat zouden kunnen veranderen dan hadden we dat al veel eerder gedaan. Voor mij wat meer zon in Belgie bv.
  • anja byttebier

    6 jaar geleden
    oeijeoei Regine De Brouwer dan zijt hij wel een heel koulijk persoon goed zot om nu al de verwarming aan te steken.is nog 18 graden smorgens om 5.00 uur dus kou is dat niet .
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Indien men het water dat overlast veroorzaakt in enorme bassins opslaat en daarna met supertankers naar de dichts bijzijnde woestijn vervoerd ,zodat daar vegetarisch leven ontstaat ,koelt de aarde af .Spijtig dat water geen olie of gas is ,die stoffen vervoert men wereldwijd en rond de wereld . Te veel water naar de dichts bijzijnde woestijn is de oplossing .