Twee verdachten vrijgelaten voor gewapende wraakoverval in duinen van Blankenberge

© BELGAIMAGE

In de zaak van een gewapende overval in de duinen van Blankenberge heeft de Brugse raadkamer dinsdag twee verdachten onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, gaat niet in beroep tegen die beslissing. Eén van de jongemannen wilde zich wreken op het ex-vriendje van zijn liefje. De slachtoffers werden zelfs beschoten met luchtdrukpistolen.

De bal ging aan het rollen toen een tienermeisje tegen haar nieuwe liefje K.R. haar beklag deed over haar vorige vriendje. Ze beweerde dat hij haar slecht behandelde en zelfs dat hij haar zou misbruikt hebben. K.R. wilde hem een lesje leren en trommelde enkele vrienden op om deel te nemen aan de strafexpeditie.

Matrak en luchtdrukpistolen

Op 14 juli lokte het meisje haar ex-vriendje naar de duinen. Ter plaatse bleek dat de jongeman een kameraad had meegebracht naar de afspraak.

K.R., S.V., A.S. en N.R. gingen beide slachtoffers met veel geweld te lijf, terwijl de minderjarige broer van K.R. op de uitkijk stond. Tijdens de wraakactie droegen ze bivakmutsen en maakten ze gebruik van een matrak en drie luchtdrukpistolen. Het ex-vriendje werd beschoten, terwijl het andere slachtoffer vooral klappen en schoppen te verwerken kreeg. Uiteindelijk gingen de verdachten aan de haal met de kleren en de gsm’s van hun slachtoffers.

K.R., A.S. en N.R. werden een week na de feiten ingerekend door de politie. Bij de eerste verschijning voor de raadkamer werd N.R. al vrijgelaten. Dinsdagochtend werd beslist dat ook K.R. en A.S. de gevangenis mogen verlaten. De minderjarige verdachten werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen