AFP
Volledig scherm
© AFP

Iran stelt eerste eigen gevechtsvliegtuig voor

Iran heeft zijn eerste zelfgeproduceerd gevechtsvliegtuig voorgesteld. Volgens president Hassan Rohani heeft Iran jarenlang gewerkt aan de Kowsar en moet die Iran onafhankelijk van andere landen maken voor de veiligheidsbehoeften. Iran stelt dat de militaire capaciteiten vooral ontradend zijn en moeten bijdragen aan een "duurzame vrede", te midden van opgelopen spanningen met de VS over het nucleaire dossier.

28 reacties

  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    Als je een nucleair grootmacht bent en als Amerika en Israël om de haverklap in paniek raken dan wil dit al wat zeggen. Dit land heeft een leger dat bestaat uit krijgers die echt alles gooien in de strijd tegen hun vijand. Ze beschikken dan ook over uiterst gesofisticeerd technologisch materiaal en het volk (buiten een kleine minderheid) staat als één achter hun leiders wat de resultaat ook mag zijn en dit heb je in geen enkel natie
  • Luc De Clip

    6 jaar geleden
    Deze zijn in moderne oorlogsvoering evenveel waard als luchtballonen in WW2, goed om bommen te laten vallen op eigen bevolking of verkenningsvluchten voor de rest "sitting duck" schietschijven voor allerlei nieuw oorlogstuig.
  • Neyt Erik

    6 jaar geleden
    Echt wel een prestatie van Iran,vraag is waarvoor dit toestel zal gebruikt worden,air to air combat alleen messchien??.Hoe gevaarlijk het word,weet ik niet,maar er zal toch wel veel afhangen van de prijs van zo een toestel,en vooral hoeveel Iran er tot zijn beschikking heeft,dat kan belangrijk zijn.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Elke natie heeft het recht om zich te verdedigen tegen een aanval van buitenaf,en elke burger heeft het recht om zich te ontdoen van dictatoriale regeringsvormen die de burgers onderdrukken.
  • censor

    6 jaar geleden
    Krijgen ze er geen ene van Poetin ?Een of andere MIG van de jaren 50?