Dominic Raab en Michel Barnier.
Volledig scherm
Dominic Raab en Michel Barnier. © EPA

Europees brexit-onderhandelaar Barnier plooit niet: "Al twee jaar consequent en dat blijft zo"

Europees brexit-onderhandelaar Michel Barnier blijft onverzettelijk in de onderhandelingen met de Britten over de brexit. "Er is nog werk aan de winkel, maar de Europese Unie is al twee jaar lang consequent in haar principes en zal dat ook blijven", klonk het na een ontmoeting met Brits brexitminister Dominic Raab. Die laatste gelooft nog in een definitief akkoord in oktober, Barnier liet voorzichtig uitschijnen dat het ook "enkele weken later" zou kunnen zijn.

17 reacties

  • Buelens Jean Pierre

    6 jaar geleden
    Ze zijn tegen migratie het loopt er vol van migranten die niet bepaald uit de EU komen. En waarom gaan ze naar ginder omdat je geen paspoort nodig hebt. Je kan er gewoon als migrant illegaal onderduiken
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Waarom Europa kost wat kost de Britten willen tegen houden begrijp ik niet. Kunnen zij misschien niet zonder? De Britten willen het echter zonder dat Europa, zichzelf kunnen beheren, en nog weten van waar hun beleid komt. In Europa weet dat blijkbaar geen enkele burger meer. En...zij willen hun grenzen sluiten en bij ons kan zoiets niet meer.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Jan Van Overveldt: hahaha de grappigste thuis?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Het VK is er uit gestapt, niet omgekeerd. Dus moeten zij maar de prijs betalen.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Het is goed in deze dat de EU aan zijn principes vasthoudt, wat de uitslag ook wordt.