© REUTERS

Pas 26ste op de wereldranking, maar toch is Serena Williams 17e reekshoofd op de US Open

Serena Williams werd dinsdag als 17e reekshoofd aangeduid voor het US Open, het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. De 36-jarige Amerikaanse, zes keer winnares in Flushing Meadows, is pas 26e op de wereldranglijst, maar de organisatoren hielden rekening met haar lange afwezigheid. De voormalige nummer een van de wereld beviel in september van een dochter.

In juli gaven ook de organisatoren van Wimbledon Williams een betere plaats op de hoofdtabel. Ze was er 25e reekshoofd, terwijl ze toen niet eens in de top honderd stond. Het hielp Williams om de finale van het grasgrandslam te bereiken. Op Roland-Garros, het eerste Grand Slam waar Williams sinds haar terugkeer aan deelnam, was ze geen reekshoofd. In Parijs bereikte ze de achtste finales, maar gaf ze daarin wegens een armblessure forfait voor een duel met Maria Sharapova.

De Roemeense Simona Halep is als nummer een van de wereld het eerste reekshoofd, gevolgd door de Deense Caroline Wozniacki, de Amerikaanse titelverdedigster Sloane Stephens en de Duitse Angelique Kerber. Elise Mertens is het vijftiende reekshoofd.

Bij de mannen werd de wereldranking nauwgezet gevolgd. De Spanjaard Rafael Nadal, die zijn titel verdedigt, is de nummer een, voor Roger Federer, de Argentijn Juan Martin del Potro en de Duitser Alexander Zverev. De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, vorig jaar runner-up, is vijfde reekshoofd, net voor de Serviër Novak Djokovic, toernooifavoriet na zijn zege in Cincinnati. David Goffin is tiende op de plaatsingslijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer