Sandrine Tas op archiefbeeld.
Volledig scherm
Sandrine Tas op archiefbeeld. © BELGA_HANDOUT

Eerzucht van Sandrine Tas op EK skeeleren kent geen grenzen: zevende titel in vijf dagen is binnen

SkeelerenZeven titels in vijf wedstrijddagen. Voor Sandrine Tas zijn de Europese kampioenschappen skeeleren in Oostende een lange zegereeks. Tas pakte vandaag goud op een onderdeel dat in skatejargon wordt aangeduid als "one lap" (een ronde). Met andere woorden: In de finale was ze als snelste het 400 meter lange blokje over de Egellaan en Zwanenlaan om. Ze kent de weg, ze woont op de Zwanenlaan.

7 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Dominique. Een beperktere niche, maar vergt zoveel meer inspanningen en wat Nederland zo uitzonderlijk maakt is dat het niet alleen beschikt over een grote keuze aan jongeren die zich daar willen voor inspannen, (want het is een zware sporttak) naast coaches die het vak door en door kennen en die overal gevraagd worden, en er resultaten boeken. En alleen in Nederland? Kijk dan eens naar het aantal nationaliteiten op de recentste WK's.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Dirk, het veel internationalere inline skaten. Bedoel je dan dat ze het in het langebaanschaatsen NOG beter zou doen?
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Langebaanijsschaatsen is nog een beperktere niche dan skeeleren. Enkel in Nederland populair en voor de rest afdankertjes van hockey in Canada en US en short track in Azië. Wel Olympisch op de Mickey Mouse winter OS. Skeeleren, skateboard en petanque zijn niet Olympisch maar wel ijsschaatsen, snowboarden en curling. Spreekt boekdelen.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Jaja, zoals Vosté. Skeeleren als de beste maar in dezelfde afstanden in het langebaanschaatsen is hij al blij als hij eens bij de eerste twintig eindigt. Ooit al gehoord van basissnelheid en/of verzuring, of de combinatie van de twee. Of is dat iets voor fysiologen, die u stilaan al zult vermoed hebben? Ik zou zeggen laat het haar eens proberen.
  • Dirk Verstraete

    6 jaar geleden
    Steeds je zelfde liedje wordt vervelend! Trainen in Belgie kan niet en dus kiezen ze voor het veel internationalere inline skaten.