Transitmigranten worden vaak door mensensmokkelaars in vrachtwagens verborgen om zo op illegale wijze te migreren richting het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
Transitmigranten worden vaak door mensensmokkelaars in vrachtwagens verborgen om zo op illegale wijze te migreren richting het Verenigd Koninkrijk. © Photo News

Brits-Belgisch offensief tegen illegale migranten: "VK is niet land van melk en honing"

België en het Verenigd Koninkrijk voeren de forcing om de alsmaar aanzwellende stroom migranten die het Kanaal willen oversteken, te stoppen, zo is de boodschap donderdag in De Tijd. 

109 reacties

  • Wendy Warens

    6 jaar geleden
    Wat willen die snuggerds toch naar Engeland gaan, dat land is binnenkort in verval met de Brexit. Zijn die nu echt niet slimmer?
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    jambon en co zijn blijkbaar nog niet in het VK geweest , ginder is dokter en ziekenhuisbezoek gratis en als ze eenmaal ginder zijn word hun woonst ook betaald. Ga maar eens naar de groote steden daar die zien gewoon zwart van het volk en dat is letterlijk bedoelt
  • Phil Smedts

    6 jaar geleden
    In een ander artikel klaagt Franken dat hij de migranten niet buitenkrijgt. Waarom wordt de wet dan niet aangepast, de politiek maakt toch de wetten. Waarom blijft Franken papiertjes uitdelen met "bevel tot het verlaten van het land" in plaats van de wet te wijzigen waardoor ze effectief uitgezet worden ?
  • Phil Smedts

    6 jaar geleden
    Waarom kan de EU niet doen zoals Engeland, die migranten er niet inlaten ?
  • jan dupont

    6 jaar geleden
    Waarom gaan die NGO schepen waarvan de thuishavens bv. Rotterdam en Hamburg zijn dan niet rechtstreeks met hun ( vluchtelingen ) naar de UK ? Die hebben daar toch meer dan kustlijn genoeg.