belga
Volledig scherm
© belga

Wie wordt geflitst, krijgt binnenkort foto als bewijs in de hoop dat mensen sneller boete betalen

Wie in de toekomst wordt ­geflitst en een boete in de bus krijgt, zal automatisch ook de foto ontvangen die van de auto werd gemaakt. De federale overheidsdienst Justitie wil op die manier komaf maken met de vele discussies, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard donderdag.

17 reacties

  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Gaan ze dan het geld terugstorten bij snelheidsovertredingen waarbij de overtreder eerder een foto aanvroeg, (een recht), als bewijsstuk? Tot nu toe mag je daarvoor ook nog eens extra bij betalen, ik spreek uit ervaring.
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    In Duitsland reeds meer dan 40 jaar zo.. Na een proces werd wel beslist enkel nog het gezicht van de bestuurder te tonen, de bijzitter word "verneveld". Reden hiervoor was een miljonair die geflits werd met zijn maitresse en het feit dat zn echtgenote de foto te zien kreeg en aldus de scheiding aan vroeg. Privacy weet je wel? Hehe
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Deden ze vroeger ook, heb nog een zw foto van een snelheidsovertreding die ik gemaakt heb ik denk in 1970, waren nog van die grote flitsfotoapparatuur ingebouwd in de voorkant van en VW combi die van voor voor de helft kon openklappen, wat zijn de tijden verandert he.
  • Marc Suys

    6 jaar geleden
    Pieter De Potter: Als jezelf geen overtredingen maakt is dat toch geen probleem.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    ... "in de hoop dat mensen sneller betalen" .... flitsen is dus niet meer dan een bewust georganiseerde ordinaire geldklopperij
  1. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM
    3

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”
  2. Man met 1.93 promille tegen verbalisanten: "Geen probleem, ik ken de politierechter, die is mild voor mij"

    Man met 1.93 promille tegen verbalisan­ten: "Geen probleem, ik ken de politie­rech­ter, die is mild voor mij"

    Ook deze week trokken onze regiojournalisten naar de verkeersrechtbanken en stootten er op markante zaken, zoals: een Zelenaar die op een nat wegdek met 170 km per uur scheurde waar maar slechts 70 is toegelaten. Hij deed dat om eens te zien wat zijn wagen kon. Of een zaakvoerder uit Koekelare die met 1.93 promille laconiek aan de verbalisanten verklaarde: "Ik ken de politierechter. Die is mild voor mij." En een net uitgedoste reciviste die in Koksijde opnieuw dronken achter het stuur werd betrapt en in tranen uitbarstte toen ze te horen kreeg dat ze twee maanden een enkelband moest dragen.