Levanta, de streng beveiligde forensische afdeling in Sint Jan-Baptist in Zelzate, blijkt het nu ook niet te nauw te nemen met de afzonderingen van patiënten.
Volledig scherm
Levanta, de streng beveiligde forensische afdeling in Sint Jan-Baptist in Zelzate, blijkt het nu ook niet te nauw te nemen met de afzonderingen van patiënten. © Eric de Mildt

Personeel Levanta klaagt wantoestanden aan: "Patiënte al 13 weken vastgebonden" - Psychiatrisch centrum reageert: "Of het beleid moet worden bijgestuurd, zullen we binnenkort bekijken"

Personeelsleden klagen in De Morgen de wantoestanden aan in Levanta, de hoogbeveiligde afdeling van het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist. Afzonderen en vastbinden zijn er schering en inslag, schrijft de krant.

21 reacties

  • Francois Sals

    6 jaar geleden
    Heb al een probleem met de naam Broeders van Liefde !! in ieder geval ,vroeger kwam ik voor mijn werk in veel van zulke instellingen,ziekenhuizen etc . voor controle brand detectie . Personeel is er niet zo vriendelijk en behulpzaam naar dit soort van patienten , ook te weinig geduld ,makkelijk is dit niet ,maar dan moet je hier niet voor kiezen .Ook te weinig personeel en steeds maar in vergadering en bespreking !!
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Wat er ook van zij, op zo een wijze met een mens omgaan mag niet.Op zijn minst kan men zo iemand toch in een beveiligde kamer laten rondlopen in de plaats van dag en nacht vast te binden.Onze samenleving is zwaar ziek en brengt dus ook veel zwaar zieke mensen voort.We moeten dringend een economisch systeem op poten zetten dat welzijn van mensen op de eerste plaats stelt of de problemen zullen erger en erger worden en het zal financieel onhoudbaar worden.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Sommige patiënten moeten nu eenmaal tegen zichzelf beschermd worden en dat vergt drastische maatregelen zeker tijdens de vakantieperiode wanneer er zelfs NOG minder personeel ter beschikking is. Betweterige bureaucraten kunnen daar niet over oordelen maar mensen uit de dagdagelijkse praktijk wel.
  • Danny Yde

    6 jaar geleden
    @ Darwin Hubrechtsen; Lobotomy, bij U misschien ? Dan zeg je misschien niet meer dingen die je niet verstaat of kunt vatten.
  • Danny Yde

    6 jaar geleden
    yep, al 3 maand vastgebonden aan handen en voeten in bed, dan zijn de martelpraktijken van de cia toch veel menslijker,