ANP
Volledig scherm
© ANP

Giga stroomstoring in Nederland opgelost: tienduizenden gezinnen zonder stroom, chaos op de weg, Efteling riep op om niet te komen

Een groot deel van het Nederlandse Midden-Brabant kampte deze ochtend ruim een uur met een stroomstoring. Bij zeker tienduizenden huishoudens en honderden bedrijven viel de elektriciteit uit. Op veel straten deden de verkeerslichten het niet meer, treinen reden niet meer. En ook de Efteling werd in stilte en duisternis gehuld. Netbeheerder Enexis sprak van een 'gigantische storing'. 

18 reacties

  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Leefbaar Nederland heeft ook stroomproblemen ,Borsele (atoomcentrale in Zeeuws-Vlaanderen ) ligt een week stil en daar hoor je weinig of niks over .Als er in ons land een centrale wordt stilgelegd zijn de schermen en de kranten te klein om erover te berichten .
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Besparen op personeel en onderhoud zal nog voor meer panne's zorgen. Woordvoerders, managers en economen zullen pannes niet voorkomen of oplossen.
  • Sabine Bobine Steckmasien

    6 jaar geleden
    Simpele zielen. Vroeger werd stroom opgewekt met een watermolen, dat ging ook stuk. Sommigen vragen precies niet liever dan terug in de middeleeuwen te mogen wonen... wat ik hier allemaal lees... betreurenswaardig. Een technische storing die in een uur hersteld werd, help de wereld vergaat...
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ik ben benieuwd als de electriciteit een dag of 14 uitvalt. Dan zal je pas wat zien!
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar hoe afhankelijk we zijn aan elektriciteit! En dan maar promoten om ook nog eens electrisch te rijden? Hoe ga je dan je vervoersmiddel opladen als er geen stroom is. Met de weinige zon zullen de zonnepanelen ook niet genoeg leveren.