Dus zó proeft de zon: Griekse souvlaki met opgeklopte feta
Aangeboden door LidlDe zomermaanden lopen op hun einde, maar wij zeggen onze sunny disposition nog niet vaarwel. Elke hap van deze Griekse souvlaki proeft naar de zon en doet je gegarandeerd in mediterrane oorden wanen. Love it!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de opgeklopte feta:
100 g feta, verbrokkeld
100 g roomkaas
1/2 citroen, geperst
1 tl gedroogde oregano
peper
Voor de souvlaki:
800 g varkensmignonette, in blokjes gesneden
1/2 citroen, geperst
1 el paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
peper en zout
2 el olijfolie
8 pitabroodjes
1/2 komkommer, in plakjes
Zo maak je het:
Voor de opgeklopte feta:
1. Mix de feta samen met de roomkaas, het citroensap, de oregano en de peper in een blender of keukenrobot tot een smeuïg geheel.
2. Zet tot gebruik in de koelkast.
Voor de souvlaki:
1. Meng het vlees met het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, peper en zout en olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
2. Verhit een grillpan op een hoog vuur en spies ondertussen de vleesstukjes op spiesjes.
3. Bak de spiesjes in ongeveer 4 à 5 minuten rondom rond gaar.
4. Haal de spiesjes uit de grillpan, maak proper met wat keukenpapier en leg de pitabroodjes in de pan. Bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
5. Haal de pitabroodjes uit de pan en besmeer met de opgeklopte feta. Beleg vervolgens met komkommerplakjes en het vlees.
Is de Griekse keuken iets voor jou? Dan zijn deze calamares zeker iets voor jou!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
Een klassieke quiche met prei en spekjes, die kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een oosterse variant met scampi, kokosmelk, broccoli en wat curry om het af te kruiden? Ook lekker als lunch, al kunnen we niet beleven dat er leftovers zullen zijn. -
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Jobat
Waarom ligt je nettoloon zoveel lager dan je brutoloon?
Wie zijn of haar loonbrief één dezer dagen onder de loep neemt, ziet in eerste instantie een mooi (bruto)bedrag staan. Groot is echter de teleurstelling als je ogen iets verder naar beneden glijden. Wat onderaan je loonstrookje als nettoloon rest - en dus op je rekening belandt - is een pak minder. Jobat.be schetst welke factoren dit verschil veroorzaken. -
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer