Archieffoto uit Syrië
Volledig scherm
Archieffoto uit Syrië © AFP

"Nederland gaf steun aan jihadisten in Syrië"

Jihadisten, Syrië, NederlandNederland heeft in Syrië een jihadistische beweging gesteund. Dat blijkt uit onderzoek van het programma Nieuwsuur en de krant Trouw. Het gaat om Jabhat al-Shamiya die door het Openbaar Ministerie (OM) als een "criminele organisatie met terroristisch oogmerk" wordt omschreven.

22 reacties

  • Mariette De Meyer

    6 jaar geleden
    Dat werd dan hoogtijd, terroristische groepen steunen is een oorlogsmisdaad en daar hebben alle westerse landen zich schuldig aan gemaakt. Ik vraag mij af of daar ooit gevolg zal aangegeven worden. Ik hoop van wel.
  • Doe Er Iets Aan

    6 jaar geleden
    moet er dan niemand naar de haag ??? Het is toch ondertussen een feit dat die extrimisten honderden gedood hebben. Wat is er mis met onze maatschappij/politike elite ? Moet onze guy verhofstadt geen brandende podium beginnen maken uit paletten om dan krachtige speaches af te leveren ???
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    I'm shocked!!! .. NOT! Net zoals Duitsland, België en Frankrijk de terroristen PKK, YPD, YPG, ... steunen, financieren en huisvesten. Terrorisme en terroristen bestaan blijkbaar enkel als westerse doelwitten en levens in gevaar zijn.
  • Caesar Lask

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar, je kan zelf je eigen regering niet meer vertrouwen, Belgie maakt ook deals met terroristen die willen terug keren, die terroristen veranderen niet van gedachtegoed, zijn nog even gevaarlijk. Belgische staat verdient een proces voor het ingevaar brengen van zijn eigen bevolking.
  • Said T.

    6 jaar geleden
    Het is al lang geweten, nog veel andere EU landen met US aan de kop. Hebben terroristen geholpen. Het nigste land die echt terrorisme in Syrië heeft bestrijden is Rusland, in plaats van tegen deze wereld probleem samen te wechten. Neen US dropte per ongeluk wapens aan de terroristen. Daarom is Rusland als een doorn in de oog bij US en ze gaan nog tegen Rusland economische sancties invoeren.