© Vila

Tussenseizoens-weer: zo heb je het niet te koud (of te warm)

Te fris voor een zomerjurkje en te warm voor een wollen trui? De overgang van zomer naar herfst kan soms voor keuzestress zorgen. Met deze tips heb je het niet te koud of te warm tijdens het tussenseizoen!

cityfashion

Laagjes, laagjes, laagjes

Het geheim van een perfecte tussenseizoens-outfit? Laagjes! Begin met een warme basislaag (een basic topje bijvoorbeeld) die je eventueel nog kan uitdoen. Kies vervolgens voor een iets lossere (ondoorzichtige) blouse, die is warmer dan een T-shirt, maar frisser dan een sweater of truitje met lange mouwen. Regenachtig of sterke windkracht? Een trenchcoat is de perfecte match voor Belgisch weer. Toch iets te fris? Een leren vestje, blazer of perfecto houdt je warm zonder dat je dikste winterjas uit de kast hoeft.

Laat jeans links liggen

Jeansbroeken hebben vaak een dikke vezel waardoor ze snel te warm worden én heel traag drogen wanneer je terecht komt in een onverwachte plensbui. Het alternatief? Een chino of broek met brede pijpen: die droogt sneller en ademt een stuk beter. Draag je liever een rok, kies dan voor een midi-rok, die kun je makkelijk dragen zonder panty.

De juiste schoenenkeuze

Open schoenen mogen terug in de kast en om je lange laarzen te dragen moet je nog even geduld hebben. Welke schoenen wel perfect zijn voor het tussenseizoen? Enkellaarsjes, sneakers of lage veterschoenen. Welk type je ook draagt, met leren exemplaren speel je altijd op safe. Tijdloos, regenbestendig, warm en toch ademend? Check!

Zo vind je de perfecte enkellaars voor onder je rok of jurk

© Nero Giardini

Enkellaarsjes zijn soms tricky business om te combineren met een rok of jurk. Toch bestaan er een aantal tips & tricks die wonderen doen voor je benen. Enkellaarzen onder je rok? Zo doe je het!

Multitasker voor je outfit én figuurEnkellaarsjes bestaan er in alle mogelijke kleuren, modellen en stijlen. Op zoek naar een multitasker die past onder al je outfits waar je je benen showt? Een enkellaarsje dat net voorbij je enkels eindigt maakt je benen slanker.Doorgaans geldt: hoe hoger de hak, hoe meer je benen optisch verlengd worden. Al mag je comfort natuurlijk niet uit het oog verliezen. Tip: kies je panty in de kleur van je laarsje, zo krijg je een vloeiende overgang die je benen optisch verslankt en verlengt!

De perfecte enkellaars voor jouw rok of jurk

Sommige laarsjes kunnen je look nogal ‘plomp’ maken. Daarom is het belangrijk dat je het juiste type enkellaars onder je rok draagt. Een kokerrok met hoge taille krijgt een classy upgrade met een enkellaars met fijne hak en puntige neus.

Een strakke minirok of kort aansluitende jurk zijn op zich al sexy genoeg. Kies daarom voor een platte enkellaars of stevige blokhak voor wat evenwicht.

Meer fan van losse jurkjes of rokjes? Een A-lijn werkt per definitie verslankend, dus elk type enkellaars met kleine hak past perfect onder deze rok of jurk

Zo draag je een bloemenprint in het najaar

© Soyaconcept

Girly bloemenprints iets typisch voor de lente? Think again! Ook komend seizoen kan je deze populaire print gewoon doordragen. Hoe dan? Zo!

Stoer met een leren jasje

Een brave bloemenprint kan je perfect stoer stijlen. Hoe? Geef je lieflijke bloemenjurkje een rock ’n roll-twist met een donker leren jasje en stoere bikerboots. Tip: een blikdichte panty past beter bij deze look dan een doorzichtige.

Comfy chic met jeans

Een gebloemde blouse of top kun je ook perfect doordragen in het najaar. Gecombineerd met een flared jeans, enkellaarsjes en perfecto of lange, gebreide cardigan is het de pefecte 'comfy chic' outfit. Vooral bloemenprints in donkere tinten gaan het goed doen in de winter, maar nu kun je gerust nog je lichtere 'zomerse' varianten dragen.

Bohemian vibes met een trui

Voor iets koudere temperaturen combineer je je floral blouse, jurk of rok met een paar enkellaarsjes en een trui: een van de grootste trends dit najaar. Een (grof) gebreide, losse trui op een zwierige midirok of midijurk met een kleine, fijne print houdt je warm en 'en mode'!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer