Bestuurder (23) ontsnapt aan dood na klap tegen verlichtingspaal

© fdv

Op de Kruisberg in Ronse sloeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag bestuurder Jordy D. (23) uit Ruien te pletter tegen een openbare verlichtingspaal. Hij is aan de dood ontsnapt. Zijn passagier Jonas V H (18) uit Elzele werd eveneens gehospitaliseerd.

FERNAND DE VOS

De N60 eiste opnieuw haar tol; de nacht voordien werd de buurt er wakker geschrokken van een viervoudige aanrijding. Toen bleef dit spectaculair verkeersongeval beperkt tot zware stoffelijke schade, thans vielen twee gewonden te betreuren. Bestuurder Jordy D., die omstreeks middernacht in de richting van het stadscentrum reed, ging met zijn nieuwe VW Golf van de weg af. In een lichte bocht naar links ging zijn wagen over de kop en sloeg, over fietspad en trottoir, ondersteboven te pletter tegen een verlichtingspaal. De klap was zo uitermate hevig dat de bestuurder gekneld kwam te zitten in zijn verwrongen voertuig. Hij bloedde ook hevig. De hulpdiensten hadden alle moeite om de jonge man uit zijn netelige positie te bevrijden. Ternauwernood werd het dak van de wagen afgeknipt. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Ronse. De metalen verlichtingspaal was danig beschadigd dat ze niet kon niet meer worden gestabiliseerd. Ze werd meteen verwijderd. Distributienetbeheerder Eandis kwam ter plaatse om de stroomtoevoer veilig te stellen. De rijbaan was een tijdlang in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. Omleidingen werden ingesteld. Rond 3 uur was de toestand genormaliseerd.

Snelheidslimiet afdwingen

Op de rijbaan waar het ongeval zich voordeed geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. De buurt neemt deze aangelegenheid te baat om meer aandacht te vragen voor de naleving van de snelheidslimiet. Zo ook om er voor te zorgen dat bestuurders de agglomeratiezone respecteren of dat snelheidsremmende maatregelen fysiek worden afgedwongen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen