© rdb

Man die agent met mes aanviel in Brussel heeft Belgische nationaliteit

Aan het Brusselse Maximiliaanpark heeft een man maandagochtend om iets na 9 uur vanmorgen een agent aangevallen met een mes. De dader is door de politie neergeschoten, zijn toestand is stabiel. De 43-jarige man heeft de Belgische nationaliteit, maar is van Egyptische origine, zo laat het parket van Brussel weten.

tg

Een buurtbewoner zag hoe de politie maandagochtend enkele personen controleerde aan de Antwerpsesteenweg, bij het WTC-gebouw. Een man gedroeg zich opvallend agressief en zou een vuistslag hebben uitgedeeld. Daarop gebruikte de politie pepperspray. De dader zou dan een mes getrokken hebben. Een getuige hoorde de politie roepen dat hij het wapen moest laten vallen, maar de man haalde er mee uit naar het hoofd van een van de agenten.

Ine Van Wymersch van het Brusselse parket bevestigt: “Een agent werd aangevallen met een mes en werd aan het hoofd geraakt. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.” De gewonde agent kan snel het ziekenhuis verlaten.

“De dader is door de collega van de gewonde agent neergeschoten. Er zijn drie schoten gelost op de man. Hij kreeg een kogel in de borst en in het been.” Volgens de laatste berichten zou hij in levensgevaar verkeren”, zegt politiecommissaris Ilse Van de keere van de Brusselse politie.

De man werd intussen geïdentificeerd als A.E., geboren in 1975. Hij heeft de Belgische nationaliteit, maar is van Egyptische origine. “De man heeft een referentieadres bij het OCMW, maar is naar alle waarschijnlijkheid dakloos”, zo laat het Brusselse parket weten.

© rdb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER