Hoofd technische dienst steelt materiaal van gemeente en laat ambtenaren privé-klusjes opknappen

© jhp

Het Brusselse hof van beroep heeft maandag Victor E., het voormalig hoofd van de technische dienst van de gemeente Meise, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. De zestiger had tien jaar lang misbruik gemaakt van zijn positie om materiaal van de gemeente te verduisteren en gemeentearbeiders in te schakelen voor privé-werken.

De man, de neef van de voormalig schepen van Openbare Werken en huidige burgemeester van Meise, heeft in totaal 25 jaar voor de gemeente gewerkt, maar de wanpraktijken vonden plaats vanaf januari 2000. Zo leende de man met de regelmaat van een klok werkmateriaal van de gemeente om thuis privé-werken uit te voeren. Dat materieel kwam niet of pas na lange tijd terug.

De voormalig technisch directeur eigende zich ook overtollige bouwmaterialen, waaronder 27 kubieke meter stenen en een aantal metalen buizen, toe en liet gemeentearbeiders privé-werken bij hem thuis uitvoeren. Om de haverklap gebruikte hij ook vuiniscontainers van de gemeente Meise voor activiteiten van verenigingen in Overijse. Die vuilniscontainers werden wel steeds vol teruggebracht naar Meise.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen